Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi krémes egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 2 csomag konyhakész leveles tészta
  • 8 db tojásfehérje
  • 35 dkg cukor
  • 4 csomag vanília puding
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4,5 dl víz
  • 4,5 dl tej

Elkészítés

    1. A kinyújtott leveles tésztákat egy tepsi hátulján, 175 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt, külön-külön megsütjük. Az egyik lapot beletesszük egy magas falú tepsibe, a másikat még melegen 3x5 db vágjuk (ha a kész süteményen vágnánk, a krém szétnyomódna).
    2. Ameddig a tészták sülnek, a tojások fehérjét 15 dkg cukorral habbá verjük (aki fél a nyers fehérjétől az vízgőz felett is készítheti).
    3. A pudingport, a maradék cukrot, a vaníliáscukrot csomómentesre keverjük a vízzel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Ha besűrösödőtt, még forrón, óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot.
    4.  A forró krémet a tepsiben lévő tésztán egyenletesen elkenjük, majd rátesszük a felkockázott tésztát. Ha teljesen kihűlt, máris fogyasztható.

    A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>>

    15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

    FINOM HÁZI SÜTEMÉNYEK - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, és nem lehet abbahagyni az evést.

Rudiandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin