Keress receptre vagy hozzávalóra

Gyors házi kifli - lépésről lépésre!

4/5

Hozzávalók

  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dl tej (+ a kenéshez)
  • 35 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 2,5 dkg vaj

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, cukrozott tejben. A lisztet keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat és az élesztős tejet. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
    2. Kettéosztjukó és kinyújtjuk a tésztát. A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk mindet, amilyen vékonyra csak lehet. Ezután a szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük egy kevés tejjel, és kb. 15 percig kelni hagyjuk.
    3. A sütőt előmelegítjük 200-210 fokra (alul-felül sütés), és a sütő aljába egy másik tepsiben vizet teszünk, majd 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a kifliket.

Megjegyzés

Én néhányra mákot, egyre szezámmagot,háromra sót tettem. A többit csak úgy tejjel lekenve sütöttem.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin