Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors házi kifli - lépésről lépésre!

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, cukrozott tejben. A lisztet keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat és az élesztős tejet. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
  2. Kettéosztjuk és kinyújtjuk a tésztát. A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk mindet, amilyen vékonyra csak lehet. Ezután a szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük egy kevés tejjel, és kb. 15 percig kelni hagyjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 200-210 fokra (alul-felül sütés), és a sütő aljába egy másik tepsiben vizet teszünk, majd 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a kifliket.


Megjegyzés

Én néhányra mákot, egyre szezámmagot, háromra sót tettem. A többit csak úgy tejjel lekenve sütöttem. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss