Gyors házi kifli - lépésről lépésre!

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 2.5 dkg vaj (olvasztva)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só (én csapott teáskanállal tettem)
  • + 1-2 ek tej

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj, majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
    2. Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk. A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
    3. Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra (alul-felül sütés), és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik. Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Megjegyzés

Én néhányra mákot, egyre szezámmagot,háromra sót tettem. A többit csak úgy tejjel lekenve sütöttem.

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin