Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi kifli pofonegyszerűen

MME MME
60 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Az élesztőt a meleg, cukrozott tejben felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a sót, és az olvasztott vajat, majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.

2.

Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.

3.

Lisztezett felületen 4 részre vágjuk a tésztalapokat, mindegyiket tovább nyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak lehet. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10-15 percig langyos helyen pihentetjük, kelesztjük. 

4.

Megkenjük tejjel a kiflik tetejét, majd előmelegített sütőben 200-210 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára megsütjük. (A sütő aljába egy másik edényben érdemes vizet tenni.)

HÁZI FEHÉR KENYÉR >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss