Az élesztőt a meleg, cukrozott tejben felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a sót, és az olvasztott vajat, majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
Lisztezett felületen 4 részre vágjuk a tésztalapokat, mindegyiket tovább nyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak lehet. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10-15 percig langyos helyen pihentetjük, kelesztjük.
Megkenjük tejjel a kiflik tetejét, majd előmelegített sütőben 200-210 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára megsütjük. (A sütő aljába egy másik edényben érdemes vizet tenni.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre