Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi ketchup

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • 10 kg paradicsom
  • 1 dl olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 50 dkg cukor
  • 10 dkg só
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 20 szem szegfűbors
  • 15 szem szegfűszeg
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál nátriumbenzoát

Elkészítés

    1. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát átpasszírozzuk. 
    2. Egy nagy fazékba olajat öntünk, majd megdinszteljük rajta a hagymákat, rádobjuk a megmosott, feldarabolt paradicsomot, és összefőzzük, majd, amikor puha, átpaszírozzuk. Az így nyert levet tovább főzzük addig, még jó sűrű nem lesz, akkor a cukor, a só, a fahéj, a szegfűbors, a szegfűszeg, a szerecsendió hozzáadásával tovább főzzük.
    3. Forrásig főzzük,  majd hozzáadjuk az ecetet, és a nátriumbenzoátot. Üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük.

      így tedd el a pARADICSOMot TÉLIRE - receptek! >>>

      HÁZI KETCHUP EGYSZERŰEN, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - VIDEÓ >>>

Megjegyzés

Érdemes sokáig főzni, hogy nagyon sűrű legyen, mert úgy a legfinomabb. A család kedvence lesz.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kakasneaniko
Köszi a receptet! Nagyon bevált, már többször készítettem.
Lucja
Azt szeretném kérdezni, hogy miért kell bele a tartósítószer, hiszen ha száraz dunsztba rakjuk fejjel lefelé akkor az nem fog megromlani. Köszi, Ildi

Hasonló Receptek

Magazin