Házi ketchup Marcsi módra

default user icon
7 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3-4 kg paradicsom
  • 2 jó nagy fej hagyma
  • 5-6 db alma csutkája nélkül
  • 3 szál zellerlevél
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros húsú paprika
  • 3 db babérlevél
  • 1-1 evőkanál kakukkfű, oregano, bazsalikom
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 teáskanál fehérbors
  • 4 evőkanál cukor vagy méz,
  • só kóstolás szerint
  • fél zacskó befőtt tartósító

Elkészítés

    Elkészítés: Duplafenekű fazékban főzni kezdjük a zöldségeket, majd fél óra múlva beletesszük a fűszereket. Én 6 evőkanál cukrot és 3 evőkanál sót tettem bele. Lehet még kis mézzel is édesíteni. Így főzzük kb. 70 percig, majd kivesszük a babért és a zellerzöldet, és összemixeljük. Beleteszünk fél zacskó befőtt tartósítót, és még így főzzük kb. 60 percet, hogy besűrűsödjön, majd szitán átpasszírozva üvegekbe töltjük. 5 fél literes üveg lesz belőle.

Megjegyzés

Igazi házi, és finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

csergogizi 10 hónappal ezelőtt
Az almákat hámozva kell beletenni ??, Aki tudja írja meg ..
Szabon Gábor 3 évvel ezelőtt
Ez talán a legfinomabb recept. Már másodszorra készítem. Köszönöm!!! :)
Kovacs Eniko 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom valóban, ma csinálom a második adagot. Zsizsi74-nek üzenem, hogy ketchup!! Te valószinü nem főzted le sürüre, vagy nem tetted bele a fél zacskó süritőt. De gondolom igy is fogy. Nálunk nagy keletje van. Köszönöm Marcsi.
Faragóné Gáspár Katalin 6 évvel ezelőtt
Tavaly kipróbáltam,brutálisan jó volt.2 hét alatt elfogyott egy 5 tagú családnál.Idén újra megfőzöm.Nagyon ajánlom mindenkinek.
Majinkáné Kállai Erzsébet 6 évvel ezelőtt
Szia! Megcsináltam és isteni szósz tésztára, de nem ketchup!
Fejes Balázsné 10 évvel ezelőtt
mártások
Luka Levente 10 évvel ezelőtt
Nagyon finom, esetleg ki lehet próbálni, még a leírtakon kívül, hozzáadni egy késhegynyi reszelt szerecsendiót.

Hasonló Receptek

Magazin