Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi ketchup III.

2 5/5

Hozzávalók

  • 3 kg paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 3 db babérlevél
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk kakukkfű
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 tk fehérbors
  • 3 ek só
  • 4 ek cukor
  • 1 ek méz
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 csomag befőtt tartósító

Elkészítés

    1. A paradicsom ot megmossuk, 4 felé vágjuk, és fazékban puhára főzzüka szegfűszeggel, kb. 20 perc alatt.
    2. Szűrőn átpasszírozzuk úgy, hogy a héja és a szegfűszeg ne maradjon a ketchupban, fazékba öntjük. A kaliforniai paprikát kockázzuk a hagymával együtt, és aprítóban vagy turmixban pár evőkanál paradicsom mal összepürésítjük, majd a fazékba öntjük a többi paradicsom hoz. Beletesszük a zeller- és babérleveleket, a reszelt fokhagymát és az összes fűszert, majd a mézet is.
    3. Kb. 70 perc alatt sűrűre főzzük, majd kivesszük a babért és a zellerlevelet. Botmixerrel összezúzzuk, beletesszük a befőtt tartósítót, és még 10 percig főzzük. Befőttesüvegbe öntjük a kész ketchupot, és a rácsavart kupakkal lefelé hagyjuk kihűlni.

      ÍME A HEINZ KETCHUP ELKÉPESZTŐ SZTORIJA! >>> 

      HÁZI KETCHUP EGYSZERŰEN, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - VIDEÓ >>> 

      PARADICSOM TÉLIRE >>> 


Megjegyzés

1 kiló 40 dkg ketchup készült ebből a mennyiségból. Saját készítésű címkével láttam el.

viszab
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsanci2002
Elkeszítettem a ketchupot, és elkapott a sírás! Agyon sózott, agyon fűszerezett végeredmény kb 4 -5 óra főzőcske után. :( 70 perc elteltével egy rettentő híg öntetem volt, ami már akkor sem volt paradicsom ízű. Aztán a sok sót próbáltam néhány szem krumplival kompenzálni(kivettem őket, mielőtt szétfőttek volna), aztán az 1 csomag (!) befőtt tartósítónál már végképp borult a bili! Merthogy ezek a tasakok kb 10 liter felöntő léhez vannak kitalálva. Szóval egy borzasztó egészségtelen és számomra nem finom végeredményt kaptam. Ettől a bolti is jobb. :(
zsanci2002
Elkeszítettem a ketchupot, és elkapott a sírás! Agyon sózott, agyon fűszerezett végeredmény kb 4 -5 óra főzőcske után. :( 70 perc elteltével egy rettentő híg öntetem volt, ami már akkor sem volt paradicsom ízű. Aztán a sok sót próbáltam néhány szem krumplival kompenzálni(kivettem őket, mielőtt szétfőttek volna), aztán az 1 csomag (!) befőtt tartósítónál már végképp borult a bili! Merthogy ezek a tasakok kb 10 liter felöntő léhez vannak kitalálva. Szóval egy borzasztó egészségtelen és számomra nem finom végeredményt kaptam. Ettől a bolti is jobb. :(

Hasonló Receptek

Magazin