Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi kenyér dagasztás nélkül

default user icon
MME
120 perc
egyszerű
olcsó
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálban elvegyítjük az élesztőporral, a sóval és a cukorral, majd gyorsan simára keverjük 6,4 dl vízzel. Nem kell dagasztani. Letakarva, szobahőmérsékleten kelesztjük 18-20 óra hosszát.
  2. A sütőt egy kapcsos tortaformával együtt előmelegítjük 240 fokra (légkeverésnél 220 fokra). A tésztát liszttel vastagon meghintett felületen félbehajtjuk vagy négyrét hajtogatjuk.
  3. Az összehajtott tésztát óvatosan a forró tortaformába tesszük, majd az előmelegített sütőben sütjük 40-50 percig. Végül rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Még több recept dagasztás nélküli kenyérhez >>> 

ASZALT SZILVÁS BUBORÉKKENYÉR>>> 

DIÓS UZSONNAKENYÉR>>> 

 

Megjegyzés

Recept és fotó: Le Creuset / Trendxpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss