Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi kenyér dagasztás nélkül

Hozzávalók

  • 80 dkg liszt (+ a deszkára)
  • 1 tk szárított élesztő
  • 2 ek só
  • 2 csipet cukor

Elkészítés

    1. A lisztet egy nagy tálban elvegyítjük az élesztőporral, a sóval és a cukorral, majd gyorsan simára keverjük 6,4 dl vízzel. Nem kell dagasztani. Letakarva, szobahőmérsékleten kelesztjük 18-20 óra hosszát.
    2. A sütőt egy kapcsos tortaformával együtt előmelegítjük 240 fokra (légkeverésnél 220 fokra). A tésztát liszttel vastagon meghintett felületen félbehajtjuk vagy négyrét hajtogatjuk.
    3. Az összehajtott tésztát óvatosan a forró tortaformába tesszük, majd az előmelegített sütőben sütjük 40-50 percig. Végül rácsra téve hagyjuk kihűlni.

    Még több recept dagasztás nélküli kenyérhez >>> 

    ASZALT SZILVÁS BUBORÉKKENYÉR>>> 

    DIÓS UZSONNAKENYÉR>>> 

     

Megjegyzés

Recept és fotó: Le Creuset / Trendxpress

MME
BL55 jelölésű lisztet használj!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin