Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi kakaós csiga, aminek másnap is puha marad a tésztája

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg túró
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 dl tej
  • 5 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 ek olvasztott vaj (esetleg kókuszolaj)
  • 5 ek porcukor
  • 3 ek kakaópor

Elkészítés

    1. A túrót egy villával összekeverjük, majd egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és egy robotgéppel alaposan elkeverjük. 2-3 lépésben hozzáadjuk a tejet és az olajat. Akkor jó, ha krémszerű masszát kapunk.  
    2. Beleszórjuk a sütőport, és az átszitált, sóval elkevert lisztet. Kezdetben fakanállal dolgozunk, majd a kezünkkel gyúrjuk tovább a tésztát. 
    3. Kilesztezett deszkára rakjuk a tésztát, és max. 5 mm vastagságra nyújtjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen vastagabb, mert akkor nem fog átsülni. 
    4. A felolvasztott vajjal lekenjük a felszínét, majd az átszitált, kakóval elkevert porcukrot egyenletesen rászórjuk. 
    5. A szokásos módon feltekerjük a tésztát, egyforma szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral, vagy szilikonos sütőlappal kibélelt tepsibe rakjuk. 
    6. Előmelegetített, légkeveréses sütőben 160-170 fokon 13-15 percig sütjük. 

    FOSZLÓS KAKAÓS CSIGA >>>

    CSOKIS-KAKAÓS CSIGA >>>

    KAKAÓS CSIGA TORTAFORMÁBAN  >>>

     

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin