Házi kacsapástétom

Hozzávalók

  • 15 dkg szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 db babérlevél
  • 70 dkg darált kacsahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • néhány levél friss kakukkfű a díszítéshez

Elkészítés

    1.

    Kockázzuk fel a szalonnát. Serpenyőben süssük ropogósra, majd vegyük ki, és tegyük félre. Aprítsuk fel a hagymát. A babérlevéllel együtt dobjuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékba, süssük üvegesre, majd vegyük le a tűzről. A babérlevelet távolítsuk el.

    2.

    Adjuk a húshoz a hagymát és a szalonnát, és húsdarálóval daráljuk át a keveréket. Verjük habosra a tojásokat a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk meg, ízesítsük a kakukkfűvel, majd keverjük a húsmasszához.

    3.

    Simítsuk a húsmasszát pástétomformába, és fedjük be sütőpapírral. Állítsuk vízfürdőbe, és toljuk a 90 fokos sütőbe 60 percre. Hagyjuk kihűlni, majd tegyünk rá nehezéket, és pihentessük a hűtőben kb. 2 órát, amíg meg nem dermed. Kínáljuk néhány levélke friss kakukkfűvel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin