Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi kacsapástétom

45 perc
egyszerű
költséges

Elkészítés

1.

Kockázzuk fel a szalonnát. Serpenyőben süssük ropogósra, majd vegyük ki, és tegyük félre. Aprítsuk fel a hagymát. A babérlevéllel együtt dobjuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékba, süssük üvegesre, majd vegyük le a tűzről. A babérlevelet távolítsuk el.

2.

Adjuk a húshoz a hagymát és a szalonnát, és húsdarálóval daráljuk át a keveréket. Verjük habosra a tojásokat a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk meg, ízesítsük a kakukkfűvel, majd keverjük a húsmasszához.

3.

Simítsuk a húsmasszát pástétomformába, és fedjük be sütőpapírral. Állítsuk vízfürdőbe, és toljuk a 90 fokos sütőbe 60 percre. Hagyjuk kihűlni, majd tegyünk rá nehezéket, és pihentessük a hűtőben kb. 2 órát, amíg meg nem dermed. Kínáljuk néhány levélke friss kakukkfűvel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss