Házi joghurt

default user icon
11 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1-1,2 l tej
  • 2 evőkanál bolti élőflórás joghurt
  • 2 kávéskanál cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet felforraljuk, langyosra, kb. 37-40 fokosra hűtjük. Közben veszünk 2 db 7 dl-es befőttes üveget, és elosztunk az alján 1-1 evőkanál joghurtot és 1-1 kávéskanál cukrot.

    A tejet egyenlően elosztjuk az üvegekben, rácsavarjuk a tetejét, és meleg ruhába bugyolálva (én a férjem jó vastag pulóverjébe szoktam) betesszük a szekrényébe. Itt hagyom állni 10-12 órát, de ha jó minőségű a tej, elég kevesebb idő is!

    Ha megfelelő az állaga, mehet be a hűtőbe, majd ha lehűlt, ízesítjük:
    nagyon finom banánnal, eperrel, málnával, meggyel, mézzel stb..

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Zalabai Andrea 5 évvel ezelőtt
Én mézzel és kockára vágott almával is szoktam enni. Illetve banán, nyáron eper, málna.
Markó Anita 5 évvel ezelőtt
Megcsináltam, nagyon jó lett. A lekvár ötlet is szuper. Köszönöm
Horváth Thilia 5 évvel ezelőtt
Nagyon jó lett ! :) Köszönöm a receptet .
Katona Ottó 5 évvel ezelőtt
Mondanom sem kell hónapok óta ez a reggelim. Heti gyakorisággal csinálok joghurtot fenti recept alapján és mindig tökéletes. Kis víz vagy savó lesz a joghurt tetején, én azt le szoktam önteni. Volt hogy összekevertem, úgy krémesebb lett az állaga. Szóval mindenkinek ajánlom. A cecept szerint 50 Ft-ból jön ki egy 2.5 dl-es joghurt. És ez igazi élőflórás!!! Én búzacsíra örleményt és/vagy árpacsíra port teszek bele, egy kis mézet és isteni laktató egészséges reggeli! Ha van valami finom lekvár azt is szoktam. Viszont nem szabad összekeverni lekvárral, hanem csak rátenni mint a mekis fagyi. :)
Zalabai Andrea 6 évvel ezelőtt
Örülök neki nagyon! Tényleg fontos a hőmérséklet és, hogy jól le legyen zárva. Én most a Cserpes joghurton élek, mert terhesen lusta vagyok, de azt hiszem holnap készítek én is...hisz pofon egyszerű! További jó joghurt készítést!:-)
Katona Ottó 6 évvel ezelőtt
Este 6-kor megcsináltam a leírás szerint. Mosst reggel 8 van és mondhatom olyan jól sikerült hogy épp most eszi a család. Van aki fahéjas almadarabokat tett bele mézzel, én friss epret tetején mézzel, de árpacsírával keverve is jó lett. Mondhatom pont olyan, sőt talán még jobb lett mint az eredeti cserpes joghurt. Olyan sűrű mint a tejfől. Szerintem fontos hogy a 40 fok körüli hőmérsékletet tartsuk be és jól szigeteljük tárolásnál. Nekem elsőre sikerült, igaz a hozzávalók is minőségiek voltak.
Katona Ottó 6 évvel ezelőtt
Ma vettem 4.5 -s zsírtartalmú házitejet, vettem cserpes joghurtot. Köszi a receptet mindjárt neki is ugrok és megcsinálom.
Zalabai Andrea 6 évvel ezelőtt
Nem lehet, hogy túl meleg volt a tej vagy túl kihűlt? Utóbbi két alkalommal nekem sem sikerült, mert már csak langyos volt a tej és nem jó meleg! Illetve jól el kell keverni a cukorral és azonnal jól bebugyolálni! Remélem legközelebb sikerül!
Tóth-Szántó Viktória 6 évvel ezelőtt
Én megpróbáltam megcsinálni, de valamiért nem sikerült. Ma reggel csak tej állagú lötty van az üvegben és a szaga is fura! Mit ronthattam el?
Zalabai Andrea 6 évvel ezelőtt
Én általában házi pasztőrözött tejet (Cserpes sajtműhelytől) veszek hozzá a piacon, 3,6-osat, úgy vettem észre abból a legfinomabb. Nyers házi tejből is készítettem már, de nagyon kiérződött a joghurton a nyerstej íze! De sokan zacskós bolti tejből készítik!

Magazin