Keress receptre vagy hozzávalóra

Házi humusz egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 15-20 dkg csicseriborsó
  • kb. 1 dl víz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 1/2 db citrom leve
  • 3 ek tahini

Elkészítés

    1. A csicseriborsót beáztatjuk egy estére vagy 1-2 órán át főzzük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és botmixerrel pürésítjük, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy krémes legyen.
    2. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet és a tahinit, és alaposan összekeverjük. Pirítóssal, pitával vagy naan kenyérrel fogyasztjuk.

Megjegyzés

A tetejét szórd meg pirospaprikával, olívaolajjal, vagy akár olívabogyóval, hogy még finomabb legyen a végeredmény!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin