Házi humusz egyszerűen

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15-20 dkg csicseriborsó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi bors
  • 2 kanál olívaolaj
  • 1 dl víz
  • 1/2 db citrom leve
  • 3 ek tahini

Elkészítés

    1.

    A csicseriborsót beáztatjuk egy estére vagy 1-2 órán át főzzük.

    2.

    Pürésítjük és összekeverünk, majd annyi vizet teszünk bele, amilyen krémes állagot szeretnénk elérni.

    3.

    Közben folyamatosan kóstoljuk, ízesítjük sóval, borssal, citromlével. Tetején jól mutat a piros paprika, hozzá pedig naan kenyér és valamilyen saláta. 

Megjegyzés

A tetejét szórd meg pirospaprikával, olívaolajjal, vagy akár olívabogyóval, hogy még finomabb legyen a végeredmény!

MME
Nem csupán vendégváráskor szoktam humuszt készíteni, hanem bármikor, amikor egyszerű és könnyű vacsorára vágyom. Egészséges és finom!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin