Elkészítés: 1. A húst sóval, borssal, apróra vágott vagy reszelt hagymával összekeverjük. 8 db kb. 11-12 cm átmérőjű, 1 cm vastag pogácsákat formálunk a masszából.
2. Kisütjük a pogácsákat (ha kerti grill rácsán sütjük, érdemes lefagyasztani előtte a pogácsákat, hogy sütés közben ne essenek szét, de tálcán vagy tűzhelyen serpenyőben is kisüthetjük).
3. A salátát megmossuk, leveleire szedjük vagy eltépkedjük, a hagymát, az uborkát és a paradicsomot felkarikázzuk. A sajtot felszeleteljük, a zsömléket félbevágjuk (ezeket érdemes a hús sütése közben a kisülő zsírban megpirítani).
4. A megpirított zsömle aljára tesszük a sajtot, rá a forró húspogácsát, majd salátalevelet, paradicsom-, hagyma-, uborkakarikákat. A zsömle tetejét megkenjük mustárral, ketchuppal vagy majonézzel (ízlés szerint akármelyikkel), és az aljával összeillesztjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre