Keress receptre vagy hozzávalóra

Házi hamburger krémsajtos-hagymás túróval

Hozzávalók

  • A bucikhoz:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 10 dkg joghurt (natúr)
  • 3 db tojás
  • 4 ek olaj
  • 1 tk só
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek szezámmag
  • A húspogácsákhoz:
  • 75 dkg darált hús (vegyes kétszer darált)
  • bors (frissen őrölt)
  • olaj (a sütéshez)
  • A túrókrémhez:
  • 20 dkg túró (félzsíros)
  • 4 ek sajtkrém (tejszínes)
  • 1 csokor újhagyma
  • A tálaláshoz:
  • salátalevél
  • paradicsom
  • uborka

Elkészítés

    1.

    A bucikhoz elvegyítjük a lisztet az instant élesztővel,  hozzáadjuk a joghurtot, 2 db elhabart tojást, az olajat és a sót. Apránként hozzáöntjük a meglangyosított tejet, és közepesen kemény, sima tésztává gyúrjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

    2.

    Ezután átgyúrjuk a tésztát, és 5 egyenlő részre osztjuk, és mindből gombócot formázunk. A bucikat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük elegendő helyet hagyva közöttük! Letakarva további 30 percig kelesztjük a zsemléket.

    3.

    A bucik tetejét a maradék, egy kevés vízzel elhabart tojással megkenjük, megszórjuk a szezámmaggal, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

    4.

    A darált húst sózzuk, borsozzuk, és 5 db pogácsát formázunk belőle, majd alufóliába csomagolva, 15 percre a fagyasztóba tesszük őket. Serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, és közepes lángon aranybarnára sütjük rajta a húspogácsák mindkét oldalát. Azután sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni őket.

    5.

    A túrókrémhez összekeverjük az áttört túrót a sajtkrémmel, a felaprított újhagymával és egy kevés sóval.

    6.

    A bucikat vízszintesen kétfelé vágjuk. Az alsó felükre néhány salátalevelet teszünk, 1-1 db húspogácsát, néhány szelet paradicsomot és uborkakarikát, majd rákanalazzuk a túrókrémet. Végül mindre rátesszük a tetejét.

Megjegyzés

Receptek: Kocsis Bálint
Fotó és stylist: Csigó Zita

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin