Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi hamburger II.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A bucikhoz:
  • 1 kg liszt
  • 2 dl étolaj
  • 10 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 5 dl tej
  • A húspogácsákhoz:
  • 75 dkg darált sertéshús
  • bors
  • ételízesítő
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet kakukkfű és bazsalikom
  • olaj a sütéshez
  • ha szükséges, az összefogásához lehet használni egy kevés zsemlemorzsát
  • A tálaláshoz igény szerint:
  • salátalevél
  • lilahagyma
  • uborka
  • paradicsom
  • paprika
  • sajt
  • ketchup
  • mustár vagy majonéz

Elkészítés

Elkészítés: A bucikhoz a kelesztőtálba öntöm a lisztet, beleteszem a sót és az olajat. A tejet a cukorral meglangyosítom, és beleteszem az élesztőt, majd hagyom, hogy felfusson. Ha kész, akkor a liszt közepébe csinálok egy lyukat, és beleöntöm a felfutott élesztőt, összegyúrom. Kb. fél órát pihentetem, hogy megdagadjon a tészta.

Ezután a tésztát még egyszer átgyúrom, majd 8 felé vágom. Ezeket is átgyúrom, és szép kerek formát alakítok belőle.

A legnagyobb tepsit sütőpapírral kibélelem, és négyesével egymástól távol 170 fokon aranybarnára sütöm, de vigyázni kell, hogy ne száradjon ki! Ha kihűlt, félbevágom és félreteszem.

A húpogácsákhoz a darált húst sózom, borsozom, megszórom egy kis ételízesítővel, kakukkfűvel és bazsalikommal, a fokhagymát pedig belepasszírozom. Jól összekeverem. Ha túl lágy, akkor 1-2 kisebb marék zsemlemorzsát is adok hozzá, majd jól átdolgozom. Vizes kézzel közepes gombócokat csinálok, majd a két tenyeremmel kicsit kilapítom, és forró olajban kisütöm.

A tálalás igény szerint lehet: először salátalevél, mustár, 1 húspogácsa, lilahagyma, uborka, paradicsom, paprika, majonéz, sajt és ketchup.

Ezek is érdekelhetnek

Friss