Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi hamburger és hamburgerzsemle II.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A hamburgerzsemléhez:
  • 60 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás (kenéshez)
  • A hamburgerhúshoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojássárgája
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés: A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a lisztel és a sóval. A kész tésztából 8-10 zsemlét formázunk, majd 25 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással, szép pirosra sütjük (kb. 180-200 fokon).

A hamburgerhúshoz a darált húst összegyúrjuk az aprított hagymával és fokhagymával, valamint a tobbi hozzávalóval, 1 órát pihentetjük hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pogácsákat formázunk a masszából, és olajban kisütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss