Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi halrudacskák tejszínes zöldségekkel

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg fehérhúsú halfilé
  • 1 db tojás
  • 15 dkg héjában főtt, áttört burgonya
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • őrölt bors
  • olaj a sütéshez
  • A tejszínes zöldségekhez:
  • 15 dkg paraj
  • 15 dkg borsó
  • 15 dkg zöldbab
  • 10 dkg szárzeller
  • 3 szál zöldhagyma
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • 4 dkg vaj
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A halfilét megmossuk, felkockázzuk, kevés sós, forró vízben néhány perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.

A halhúst ledaráljuk vagy konyhai aprítóban pépesítjük, összekeverjük az áttört burgonyával, sóval, borssal, a tojással. Rudakat formázunk a masszából, morzsában meghempergetjük.

Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket, majd csíkokra, félkarikákra tetszőleges feldaraboljuk.

A zöldséget is elkészítjük. Vajon megfuttatjuk a répát, borsot, babot 8-10 perc alatt. Hozzáadjuk a cukkinit, a szárzellert, az összevágott zöldhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és még 5-8 percen át pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet teszünk alá. Amikor roppanósan puha, belekeverjük a parajlevelet és a tejszínt. Összeforraljuk, megszórjuk petrezselyemmel.

A halrudakat forró olajban megsütjük, amikor aranysárga, kivesszük és leitatjuk, majd a tejszínes zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss