Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi gyümölcsfagyi alaprecept

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 35 dkg gyümölcs (eper, málna, barack)
  • 2 dl habtejszín vagy joghurt (vagy fele-fele)
  • 10 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat turmixgépben simára keverjük, majd dobozokba kanalazzuk a krémet, és 1 éjszakára lefagyasztjuk.

    Ostyával, tejszínnel, citromfűlevelekkel, friss idénygyümölcsökkel tálaljuk.

Megjegyzés

A hozzávalók mértékét csak nagyságrendileg kell betartani, menet közben úgyis látni fogjuk, mit igényel még a fagyink: több gyümölcsöt vagy még egy kis tejszínt, joghurtot. Ha meggyet használunk, ügyeljünk rá, hogy véletlenül se maradjon mag a gyümölcsben, mert azt a turmixgép könyörtelenül ledarálja, és szűrhetjük le az egészet.

Befőtteket is használhatunk: a sárgabarack, a meggy, a vörösáfonya, a málna és a fekete szeder különösen finom alapanyag, de használhatunk kiwit, banánt, ribizlit, citromot, sőt, diót, mákot, stb.

További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

lovaszevi
Kipróbáltam ezt az egyszerű receptet, eperrel, és fagyasztott szederrel is, igaz én a szeder fagyinál is csak 7 dkg, az eperfagyinál csak 5 dkg porcukrot használtam, a mi ízlésünknek megfelelően. Isteni finom lett! Köszönjük a receptet!
reviedi
Klassz recept, és valóban nagyon egyszerű. Őszibarackból,meg szilvából csináltam, a barack isteni lett, a szilva picit savanyú,+cukorral meg rummal..hmm... fincsiii :)
zserbokutya
Nagyon szuper és pofon egyszerű!!!! Én meggyel csináltam, picit több cukorral a meggy savanyúsága miatt, nagyon durva íze lett!!!! Próbáljátok ki!!!!

Hasonló Receptek

Magazin