Keress receptre vagy hozzávalóra

Házi granola

default user icon

Hozzávalók

  • 1 bögre zabpehely
  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • olajos magvak (ízlés szerint)
  • aszalt gyümölcsök (ízlés szerint)
  • 1 ek fahéj
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4-5 ek kókuszzsír
  • 1 mk rumaroma
  • méz
  • csokis gabonapehely

Elkészítés

    1. A kétféle zabpelyhet, a magokat és az aszalt gyümölcsöket egy nagy tálban összekeverjük. Megszórjuk a fahéjjal és a kakaóval, majd hozzáadjuk a kókuszzsírt, a rumaromát és annyi mézet, amennyitől összeáll.
    2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük vagy a kezünkkel kisebb-nagyobb darabokra tördeljük. Gabonapehellyel megszórva tálaljuk. Légmentesen zárható dobozban több hétig is megőrzi frissességét.

Megjegyzés

Nem csak nassolásra de reggelire vagy vacsorára is kiváló étel! Én egy doboz joghurttal és néhány kocka étcsokival szoktam enni vagy egyszerűen csak meglocsolom egy kis mézzel. :)

mkraljevic
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin