Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi csokoládépuding eperzselével

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot szárazon összekeverjük. Ezután hozzáadunk egy kevés tejet, és a rumaromát, majd csomómentesre keverjük.
  2. A maradék tejet feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a lisztes-cukros keveréket. Ezután alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  3. A csokoládét apróra vágjuk, majd a kellően besűrűsödött masszához adjukAlaposan összekeverjük, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon, és jó krémes legyen a puding.
  4. Végül még melegen belekanalazzuk a poharakba (vagy tálkákba), majd egészen kihűtjük.
  5. Az epret alaposan megmossuk, ízlés szerint feldaraboljuk. Felöntjük a vízzel, ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Alacsony hőmérsékleten pár percig főzzük, de vigyázunk, hogy az eper nehogy szétfőjjön.
  6. Az étkezési keményítőt simára keverjük egy kevés vízzel, majd óvatosan kevergetve az eperhez csorgartjuk, és besűrítjük. Végül hagyjuk langyosra hűlni, majd a poharakban lévő puding tetejére kanalazzuk.
  7. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss