Házi csoki

default user icon
5 3.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg porcukor, szitált
  • 2 tojás
  • 2 cl rum
  • 30 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg kakaó (jó minőségűből elég 5 dkg)
  • 27 dkg sovány tejpor, szitált (vagy 24 dkg zsíros)
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg darált dió (vagy mogyoró)
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • (Az utolsó 4 tétel együttes neve: porok)

Elkészítés

    Elkészítés:
    1. A porcukrot a tojással és a rummal kikeverjük.
    2. A porokat előkészítjük, összekeverjük.
    3. Egy nagy tálcát alufóliával kibélelünk, majd kivajazzuk.
    4. Lángelosztón melegítjük az 1. alattit. Vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Állandóan keverni kell, hogy le ne égjen. Fokozatosan felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a mazsolát. Beleszitáljuk a kakaót, főzzük (de nem forraljuk), amíg a kakaó felolvad.
    5. Mielőtt még felforrna, takarékra vesszük a lángot, belekeverjük a masszába a porokat.
    6. Kiborítjuk a tálcára, fakanállal szétterítjük, vizes evőkanállal simítva és ütögetve egyengetjük, tömörítjük, végül elsimítjuk. Ha kihűlt, kiborítjuk a tálcából, lehúzzuk róla az alufóliát. Végül felszeleteljük.

Megjegyzés

Több éves fejlesztő munkám eredménye a recept. Sokaknak jobban ízlik a gyári csokoládéknál.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kramaszta Klaudia 7 évvel ezelőtt
Jónak tűnt a recept el is készítettem de valahogy mást vártam...nekem/ nekünk túl vajas a cucc és az egész állaga olyan...nem is tudom... Sajnos nem mondhatom hogy sikert arattam vele...sőt.
Tóth András Mihály 9 évvel ezelőtt
Elkészítettem. Amíg nem kerültek bele a "porok", nagyon-nagyon tetszett. A porokkal együtt elvesztette a krémességét. De így is jó lett.
Haléder Zsuzsanna 9 évvel ezelőtt
hm..finomnak tűnik :)
Angi 9 évvel ezelőtt
Kipróbáltam a receptet. Mindent hajszál pontosan mértem, de szerintem a "porok" -ból túl sok a megadott mennyiség. Ennyivel lehetetlenség elkeverni a masszát. Legalább 10 dkg por kimaradt. Az íze nem rossz, de nagyon nehéz vele dolgozni. Talán valamivel lágyítani kellene.
Nemadom Meg 10 évvel ezelőtt
Jó, jó de én váltaoztatok rajta.Most fogom jharmadszor csinálni, de szerintem sok a keksz benne és lehet hogy nem is kell. Már másodszor is csak a felét raktam bele, most pedig el fogom hagyni. A formázását zsírpapírok között gyúródeszkán nyújtófával könnyebb megoldani egy kis állás után. Ne hüljön ki mert akkor csak törni fog.

Hasonló Receptek

Magazin