Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi csirkemájpástétom

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkemáj
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál tejszín
  • 0,3 dl konyak
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Mossuk meg és daraboljuk fel a csirkemájakat.

    A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, dobjuk rá az apróra vágott hagymát és a darabokra vágott fokhagymát, pároljuk addig, amíg a hagyma puha nem lesz. Ekkor tegyük bele a májat, sózzuk, borsozzuk, és süssük erős, majd közepes lángon. Öntsük a májra a konyakot, 1 perc alatt forraljuk el az alkoholt.

    Pépesítsük a sült májat, ha száraznak tűnik, akkor adjunk hozzá tejszínt. Egy pudingformát béleljünk ki fóliával, öntsük bele a pástétomot, és dermesszük ki.

    Tálaláskor borítsuk tányérra. Kenyérrel, zöldségekkel kínáljuk.

Megjegyzés

A házi készítésű pástétom nagyon finom, és egyszerű az elkészítése is. Az így elkészített csirkemájpástétom gluténmenteseknek is kiváló.

blahus
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin