Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi cipó

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 csésze liszt
  • 2,5 dkg élesztő (vagy 1 csomag porélesztő)
  • 1 csésze langyos víz
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet és a sót összekeverjük egy tálban. A langyos vízbe beletesszük a cukrot. Ha élesztőt használunk, akkor ebben felfuttatjuk (ez esetben kicsit lágyabb, kevésbé tömör kenyeret kapunk), a porélesztőt csak simán összekeverjük a vízzel (ezzel kicsit tömörebb cipót kapunk). A liszthez öntjük az olajjal együtt, és jó alaposan összedolgozzuk. A jó kenyér titka az alapos dagasztás. :)

    Fél órát pihentetjük, majd kicsit átgyúrjuk, hogy ne legyen levegős. Cipót formázunk belőle, a tetejét kicsit megkenjük vízzel, bevagdossuk (ha nem szeretnénk, hogy kettéváljon, akkor az oldalát is kicsit bevágjuk).

    Kikent, lisztezett kerek formában magas hőfokon (kb. 220°C) fél óra alatt készre sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Fityer
A leírtaknak megfelelően készítettem el én is, és nagyon finom lett!!! Köszönet érte!!! :-)
panka771227
kudica Igen, és köszönöm! Ezt a véletlent... :) Én is sok szeretettel üdvözöllek Téged!!!!
kudica
Ki fogom próbálni ezt a receptet, nagyon szép a kenyér a fotón. Egyébként azért írok Neked, mert feltűnt a felhasználó neved végén lévő számsor. Ha a születési idődet jelöli, akkor üdvözöllek, én is pont ekkor születtem. Szép napot kívánok Neked, kudica
panka771227
Csésze, bögre...ahogy tetszik. :) Nagyon örülök ha bejött a recept! Ha van kedved kipróbálhatod úgy, hogy teszel bele egy kanál lenmagot, vagy fonnyasztasz egy fej vöröshagymát (hagymás kenyér)és azt teszed bele. Nagyon finom úgy is!
garadi
Nagyon finom a cipó. Bögrével csináltam először és mivel nagyon jó lett, ezért maradtam a bögre méretnél. A többit mind a leírtak szerint csináltam és tökéletes. Köszönöm.

Hasonló Receptek

Magazin