Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi bukta baracklekvárra

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • kb. 3,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 7 dkg olvasztott margarin
  • pici só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A bukták lekenéséhez:
  • 1 db felvert tojás
  • 1 mk cukor
  • A töltelékhez:
  • házi baracklekvár
  • A bukta locsolásához:
  • 80 ml langyos tej
  • 1 vaníliás cukor

Elkészítés

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.

Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk.

8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk.

Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Sütőzsírpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) sorakoztatjuk, felvert, cukros tojással a buktákat lekenjük.

Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

A sütő hőfoka 200 fok. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss