Házi bodzaszörp

default user icon
10 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 db szép, kinyílt bodzavirág virágkocsányok nélkül
  • 1 kg kristálycukor
  • 1,5 l víz
  • 1 nagy citrom
  • tartósítószer

Elkészítés

    Elkészítés: A bodzavirágokat alaposan megmossuk, és egy nagy befõttesüveg aljára helyezzük. A vizet egy lábosban a cukorral felforraljuk és lehûtjük. A citromot megmossuk, vékony karikákra szeleteljük. Az üvegbe tesszük a virágokra. Felöntjük a lehûtött sziruppal, és 6 napig állni hagyjuk, néha megkeverjük. Leszûrjük és üvegekbe töltjük, celofánt teszünk rá, erre némi tartósítószert, majd lezárjuk az üveget.

Megjegyzés

Hideg szódával, limonádéval felöntve frissítõ, pezsgõvel dúsítva elegáns nyári aperitif.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Juhász Olga 6 évvel ezelőtt
A szörp édességét egy kis citromsavval vagy citrompótlóval tenném elviselhetőbbé. Merthogy ezek valamelyike ténylegesen is kell a bodzaszörpbe, a 2 citromot én is kevésnek találom a receptben.
Csonkaréti Gergely 7 évvel ezelőtt
Én édesszájú vagyok, de ez a szörp olyan elviselhetetlenül édes, hogy a család igencsak fontolgatja, hogy kiöntjük. Pontosan követtük a receptet, mert már rég csináltunk és nem emlékeztünk, hogy hogy is kell, de az eredmény nagy csalódás. Olyan mint ha mézet ennél, utána ragad a szád és nem üdít. Ha meg nagyon higítod, elvész a bodzaíz, csak a cukor marad. Úgyhogy mindenkinek azt javaslom, lassan a testtel, óvatosan azzal a kiló cukorral másfél liter vízbe. Én újra meg fogom csinálni, feleannyi cukorral.
liszizsuzsika 7 évvel ezelőtt
A bodzaszörp nagyon finom így is, de ha dobsz bele pár akácvirágot is...hmm. Nagyon feldobja az ízét.
Kiss Erzsébet 7 évvel ezelőtt
Szia Valusa! Igen, jól érted. Mivel éppen elég tartósítószert eszünk, legalább a házi befőzésnél kerüljük, ha lehet. Először én sem hittem, kicsit furcsán néztem, amikor először hallottam, de tapasztalatból mondom, bevált. A sárgabaracklekvár készítésénél próbáltam ki először, működik a dolog. Üdv. E
Kiss Erzsébet 7 évvel ezelőtt
Szia Kata! Mivel tartósítószerrel készül, remélhetőleg eláll. Eddig csak az azonnal fogyasztható változatát készítettem, a téli változat receptjét a Magyar Narancs című lapban találtam, utánanéztem régi szakácskönyveimben is, egyértelműen tartósítható. Üdv. E
Kiss Erzsébet 7 évvel ezelőtt
Szia Kata! Mivel tartósítószerrel készül, remélhetőleg eláll. Eddig csak az azonnal fogyasztható változatát készítettem, a téli változat receptjét a Magyar Narancs című lapban találtam, utánanéztem régi szakácskönyveimben is, egyértelműen tartósítható. Üdv. E
Kiss Erzsébet 7 évvel ezelőtt
Szia Valusa! Igen, jól érted. Mivel éppen elég tartósítószert eszünk, legalább a házi befőzésnél kerüljük, ha lehet. Először én sem hittem, kicsit furcsán néztem, amikor először hallottam, de tapasztalatból mondom, bevált. A sárgabaracklekvár készítésénél próbáltam ki először, működik a dolog. Üdv. E
kata19570118 7 évvel ezelőtt
Szia Csabaanya! Hát ez nagyon fincsi! De ugye eláll télen?
kata19570118 7 évvel ezelőtt
Szia Csabaanya! Hát ez nagyon fincsi! De ugye eláll télen?
Csernusné Vali 7 évvel ezelőtt
Jól értem, a celofánra teszed a tartósítószert?

Hasonló Receptek

Magazin