Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi almás krémes

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A leveles tésztához:
  • 22 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • pár csepp ecet
  • kb. 1 dl langyos, enyhén sós víz
  • A tészta hajtohatásához:
  • 25 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • Az almakrémhez:
  • 1 kg reszelt alma (a levét nem nyomkodjuk ki!)
  • 7+3 dl víz
  • 20-25 dkg cukor
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • citromlé
  • őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a fentieket összedolgozzuk szép hólyagosra annyi sós, langyos vízzel, hogy közepes keménységű rétestésztát kapjunk. Letakarva 25 percig pihentetjük. Közben a hajtogatáshoz a vajat a liszttel összedolgozzuk, hidegre tesszük.

    Ezután vékony lappá nyújtjuk a tésztát, és a lisztes vajat rákenjük. 4 részbe hajtjuk, amit 15 perc pihentetések után háromszor megismétlünk. Mindig egy irányban hajtogatjuk.

    A tésztát megfelezzzük, kinyújtjuk, és 23×38 cm-es tepsiben külön-külön világosra sütjük mindkét lapot.

    Az almakrémhez a reszelt almát 7 dl vízben feltesszük főni, majd beleszórjuk a cukrot, jól elkeverjük. Amikor puha, hozzáöntjük a 3 dl vízben elkevert pudingporokat, ízesítjük citromlével, és 5 percig forraljuk, közben kevergetjük.

    Amikor kész, még forrón a tepsiben várakozó tésztára öntjük, elsimítjuk a másik lappal befedjük. Jól kihűtjük és hűtőbe tesszük. 2-3 óra múlva szeletelhető.

Megjegyzés

Nagyon finom lett.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin