Elkészítés: 1. Az ananászt hosszában vágd ketté úgy, hogy a levelei is megmaradjanak.
2. Vágd ki a kemény közepét háromszög alakban, majd óvatosan kapard ki a húsát egy kanállal úgy, hogy a külseje egyben maradjon.
3. Az ananász 2/3 részét, az eper felét, a joghurtot, a mézet, a fahéjt és a gyömbért tedd bele a turmixgépbe. (A gyömbér nagyon erős, így nem érdemes kockákban beletenni, én megpucolom és átpréselem a fokhagymanyomón. Nem kell belőle túl sok, egy kisebb fokhagymányi megteszi.)
4. A maradék ananászt és epret vágd apró kockákra.
5. A kockára vágott gyümölcsöt keverd össze egy tálban, majd adagold a megmaradt ananászfelekbe.
6. A tetejére szórj mandulát vagy fenyőmagot. Fogyaszd egészséggel!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre