Hawaii pizzatekercsek

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 dkg vaj
  • 1,25 dl tej
  • 4 ek paradicsompüré
  • 2 kis fej finomra vágott hagyma
  • 4 szelet finomra vágott ananász
  • 20 dkg apróra vágott szeletelt sonka
  • 8 dkg reszelt cheddar sajt vagy ementáli
  • 2 ek finomra vágott petrezselyem

Elkészítés

    1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáz: 4-es fokozat). Két tepsit kikenünk olajjal.
    2. A lisztet és a sütőport egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat és az ujjunkkal elmorzsoljuk, amíg borsószem nagyságú,kis darabok nem képződnek. Mélyedést csinálunk a közepébe és beleöntjük a tej felét. Elkezdjük összegyúrni és fokozatosan adunk hozzá mindig egy kis tejet, amíg egy homogén tésztát nem kapunk.
    3. Gombócot formálunk belőle és enyhén lisztezett felületre tesszük. Kettévágjuk és mindkét felét kb. fél centi vastagságú, nagyjából 20x30 cm-es téglalapokra nyújtjuk a lisztezett felületen.
    4. Rákenjük a paradicsompürét úgy, hogy körben egy centiméteres peremet hagyunk.
    5. Összekeverjük a hagymát, az ananászt, a sonkát, a sajtot és a petrezselymet. Egyenletesen a paradicsompürére kenjük, de ezúttal két centiméteres peremet hagyunk körben.
    6. A hosszabbik oldala felől feltekerjük a tésztákat, és mindkét tekercset nyolc egyenlő méretű szeletre vágjuk. A csigákat a tepsibe tesszük és 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.
Ha fűszeresebben szeretjük, nyugodtan lehet a paradicsomszószt oregánóval, bazsalikommal, majorannával tovább ízesíteni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin