Elkészítés: A felkockázott bacont a vajban kisütjük, félretesszük. A gépsonkákat átsütjük, majd félretesszük és melegen tartjuk. Megsütjük vajban a csirkemellfiléket, félretesszük, és szintén melegen tartjuk. Az ananászkarikákat vajban átforrósítjük és félretesszük. Tálalásnál a sonkaszeleteket helyezzük először a tányérokra, majd rátesszük a meleg csirkemellet, erre helyezzük az ananászkarikákat. Leöntjük a sajtmártással és végül baconnel megszórjuk.
A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk és a vajon megfonnyasztjuk. A lisszttel megszórjuk, világosra pirítjuk, majd a húslevessel felöntjük és 5-6 percig főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojássárgáját és az ömlesztett krémsajtot, habosra keverjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemmel (csak egy kicsit tegyünk bele) megszórva.
Isteni finom vacsora. Én sültkrumplival ajánlom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre