Hawaii csirke

default user icon
3 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 egész csirkemellfilé
  • 1,5 bögre rizs
  • 1 ananászkonzerv (darabolt)
  • 3-4 dl tejszín
  • kókuszreszelék
  • vaj
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, a nyers rizst mossuk meg alaposan, és terítsük el a tál aljában. A csirkemellet vágjuk fel 2-3 falatnyi darabokra, és forgassuk meg ételízesítőben, majd terítsük rá a rizsre. Az ananászt terítsük el a húson, majd a levet is öntsük rá. Ezután jöhet a tejszín, ügyeljünk arra, hogy mindenhol járja át a húst és a rizst az ananász leve és a tejszín is. A tetejét végül szórjuk meg kókuszreszelékkel, és vajdarabkákat tegyünk a tetejére. Fedjük le alufóliával a tálat, és tegyük hideg sütőbe. 200 fokon süssük 30 percig, majd levéve az alufóliát még 10-15 percig pirítsuk meg.

Megjegyzés

Viszonylag könnyen elkészíthető, pikáns étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

csibe0219 8 évvel ezelőtt
Kipróbáltam a receptet, de valami nagyon nem stimmel vele. Rettentően imádjuk a kókuszt, de valahogy ebbe az ételbe szerintem nem igazán való. Lehet, hogy én a kókuszt inkább egy kis joghurtra vagy tejfölre cserélem. A másik apró megfigyelésem, hogy mire elkészül az étel, addigra nagyon kiszárad :(
Dobrádi Szilvia 10 évvel ezelőtt
Csináltam már combból is, de az a tapasztalatom, hogy mire a comb kellőképpen átpárolódik, addigra a rizs elkezd leégni a tál aljára. Ezért inkább mellből készítem. Előfordult viszont, hogy combot kicsontoztam, és apróbb darabokra vágtam, úgy is nagyon finom.
Évi48 10 évvel ezelőtt
Jól hangzik a recept,de érdekelne,hogy csak mellből készíthető e,vagy a comb is jó? Köszönöm válaszodat.

Hasonló Receptek