Elkészítés: A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzátesszük a felkockázott csirkemellet, együtt pároljuk tovább. Amikor a hús kifehéredett, hozzádobjuk az ananászkonzervet lé nélkül, esetleg kevés lével. (Én általában kisebbre is vágom az ananászdarabokat, de akit nem zavarnak a nagyobbak vagy kevés az idő, az bátran beleöntheti.) Együtt átforgatjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd ráöntjük a főzőtejszínt, és míg összeforr, alaposan átkeverjük. Ha nem találjuk elég sűrűnek, némi liszttel elkevert tejfölt még tehetünk az ételhez.
Az elkészült szószt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk. Reszelt sajttal meghinthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre