Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hawaii burger

MME MME
3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók a húspogácsához:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 közepes fej lila hagyma
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál worchester szósz
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 2 db kisebb ecetes uborka
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • bors
  • További hozzávalók:
  • hamburger zsemlék /legjobb a puffancs/
  • ananász konzerv /amiben karikák vannak/
  • majonéz
  • salátalevél /jó a vágott salátakeverék is/
  • sajtkrém /legpikánsabb a füstölt változat/
  • hajszál vékony paradicsom szeletek
  • barbecue szósz

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat és az ecetes uborkákat nagyon apró kockára vágom. A húspogácsa többi hozzávalóját összekeverem egy lefedhető nagy tálban. Egy éjszakán át tökéletesen lefedve pihentetem, hogy állaga és íze összeérjen. Húspogácsákat formálok belőle /ha laza a kötése, akkor teszek még bele zsemlemorzsát/ attól függően, hogy mekkora zsemléket veszek. Legjobb a *kétkezes nagyipari* puffancs.

A.) A húspogácsákat szabadtéri, olajozott rostélyon megsütöm 15-20 perc alatt attól függően, hogy mekkora a húspogácsa. A rostélyra rövid időre ráteszem a sütés végén a hamburger zsemlék mindkét belső oldalát és az ananászkarikákat is pirítani.
B.) Konyhában sütőpapírral kibélelt tepsiben sütöm meg a húst. Az ananászkarikákat és a hamburger zsemléket szintén sütőben pirítom meg vagy kontakt grillsütőben.

Amíg a hús megsül, összekészítem a hozzávalókat. A kettévágott zsemle alsó részét megkenem sajtkrémmel. Erre kerül a salátalevél vagy levelek. Ezután jön a vékonyra vágott paradicsomkarika réteg /csak kevés kell!/, majd a már elkészült húspogácsa. A húspogácsa tetejét majonézzel vonom be, majd ráteszek egy ananászkarikát. Végül ráteszem a hamburger kalapját, aminek a belsejét előtte megkenem egy kevés B.B.Q. szósszal.

Megjegyzés

Ebben a receptben az a jó, hogy nagyon szabadkezűen lehet vele dolgozni, ízlésnek megfelelően. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss