Elkészítés: A tejbe a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, a zsírt elmorzsoljuk benne, majd összegyúrjuk a tojással és a felfuttatott élesztővel. 3 részre osztjuk, kinyújtjuk.
Az első lapot kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral,majd megszórjuk a dió felével. Erre újra egy kinyújtott lap kerül, megint lekvár és dió, majd befedjük a 3. lappal. Tetejét megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kisütjük.
Ha kihűlt a tészta, 10 dkg fehércsokit megolvasztjuk, a tészta tetejére kenjük. A maradék 5 dkg fehércsokit ráreszeljük, mintha hópelyhek lennének.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre