Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Havas fenyő

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 22 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál rum
  • 32 dkg finomliszt
  • 8 dkg finomra darált mandula
  • 2 tojás
  • 1 mandula ízű sütőaroma
  • 5 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg földimogyoró
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük.

Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle. A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.

A töltelékhez a földimogyorót finomra daráltjuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk.

Kedvünk – és időnk – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.

Ezek is érdekelhetnek