Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hátszín zöldborsos whisky-mártással

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg hátszín
  • napraforgóolaj a sütéshez
  • A mártáshoz:
  • 4-6 evőkanál whisky
  • 1,5 dl marhahúsleves vagy víz
  • 2 kiskanál szemes zöldbors
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • őrölt fehérbors
  • burgonyakrokett

Elkészítés

Elkészítés: Felszeleteljük a húst. Olajjal kikenünk egy serpenyőt, nagy láng fölé helyezzükm amikor forró, a hússzeletek mindkét felét 3-3 percig sütjük, közben megmozgatjuk időnként a szeleteket, nehogy leragadjanak.

Kanalazzuk a whiskyt a húsokra, majd gyújtsuk meg, így az alkohol kiég, és kitűnő ízű pörzsanyag keletkezik (flambírozás). 1-2 perc után vegyük ki a húsokat a serpenyőből, tegyük tányérra, és tartsuk melegen.

Öntsük a húslevest vagy a vizet a serpenyőbe, adjuk hozzá a borsszemeket és a tejszínt. Fűszerezzük, főzzük lassú tűzön 2-3 percig, folyamatos keverés mellett.

Ha a hús szaftot engedett a tányérba, azt keverjük a mártáshoz, majd az egészet öntsük a húsra.

Tálaljuk a bársonyos, krémes mártásos húst burgonyakrokettel.

Megjegyzés

A receptet ifj.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss