Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hatmagos kovászolt kenyér

MME MME
120 perc
mester
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kézmeleg vizet (kb. 36 fokos) a dagasztó tálba öntjük. Hozzáadjuk a kovászokat, majd eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a liszteket és dagasztani kezdjük.
  2. Ha összeállt a tészta, hozzáadjuk a sót, és készre dagasztjuk a tésztát.
  3. Hozzáadjuk az áztatott magokat a tésztához. Nem dagasztjuk, csak belegyúrjuk őket a tésztába.
  4. Egy kiolajozott tálba tesszük a tésztát, lefedjük, majd 30 percig pihentetjük.
  5. Olajozott deszkán a tésztát kihúzzuk, majd meghajtogatjuk és feltekerjük, mint a kakaós csigát. Visszatesszük a tálba további 30 percet pihenni.
  6. A 30 perc lejárta után ezt újra megismételjük, és ismét 30 percet pihentetjük. Ha lejárt, a tálban újra meghajtjuk, feltekerjük és 1 óráig pihentetjük.
  7. Lisztezett deszkára tesszük a tésztát, majd kenyeret formázunk belőle. Egy nedves konyharuhával bélelt tálba tesszük, majd beleforgatjuk a magkeverékbe. Szakajtóba tesszük a kenyeret, kb. 1 órát kelesztjük.
  8. A sütőt 250 fokra előmelegítjük a vaslábossal együtt. A kenyeret sütőpaprra borítjuk, bevágjuk, majd a sütőpapírral együtt a forró lábosba tesszük.
  9. Kb. 20 percig sütjük. 20 perc után levesszük róla a fedőt és 220 fokon kb. 20 percig sütjük.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

ÖKÖRSZEM, AHOGY SZABI, A PÉK KÉSZÍTI>>> 

TÖLTÖTT SÓS KIFLI ÉS STANGLI - SZABI, A PÉK RECEPTJE>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss