Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hatlapos sütemény

default user icon
7 2.5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 1/2 dl tej
  • 1 csomag szalalkáli
  • 30 dkg liszt (+ a sütéshez)
  • 30 dkg rétesliszt
  • 12 dkg margarin (+ a sütéshez)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 ek olvasztott méz
  • A krémhez:
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 1 l tej
  • 3 db tojás
  • 5 ek rétesliszt
  • 1 ek kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojást és a mézet. Összegyúrjuk annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen lehessen sodorni.
    2. 30 perc pihentetés után 6 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, és jól kivajazott és kilisztezett tepsi hátán egyenként világosra sütjük.
    3. A töltelékhez megpirítjuk a cukrot, és felengedjük a vízzel. Utána a tejben elkeverjük a tojást, a réteslisztet és a kakaót. A pirított cukorhoz adjuk, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot. Végül megtöltjük a krémmel a lapokat, és néhány órát pihentetjük.

      Fahéjas hatlapos >>> 

      Vasi hatlapos >>> 

      Még több isteni házi sütemény recept >>> 

Megjegyzés

Szoktam karamellkrémmel is készíteni, ekkor a kakaóport kihagyom a krémből, helyette 1 evőkanál rétesliszttel többet teszek.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

rekuci87
Elkeszitettem, a lapok jok lettek, de nekem a krem nem sikerult, nem surusodott be...mas kremrecept utan kellett nezzek, es azokba sehol nem talaltam tojast.
nbtimi
Nagyon régen köröztem már ezt a sütit (sajna nem tudtam a nevét). Köszönöm a receptet, imádom ezt a sütit!!! :-)
arvaikati
Loglady, köszönöm a tippet, olvastam a receptet és nagyon meg is tetszett, karácsonyra el is fogom készíteni. Visszatérve a tejes krémre, nagyon sok sokáig elálló sütemény létezik, amelyiknek a kémje tejes, ilyen pl.: a mézes krémes, róla biztosra tudom, hogy miél tovább áll annál finomabb lesz, 1 hétig simán eltartható. Még egyszer köszi a finom linzer receptet!, majd írok hogyan sikerült
loglady
Sziasztok! Szerintem ezt nem lehet sokáig tárolni, mert tejes a krémje. Kati, ha ilyet keresel, itt van a Narancsos linzer, én küldtem be, 1-2 héttel előtte simán elkészíthető:-))
szbuksi
Ez nagyon finom, én hókocka néven ismerem.
boszika65
Nem kell másnapig várni arra, hogy felszeleteld. Amikor kihűl rögtön fogyasztható.
arvaikati
Boszika! Tetszik a recept! Szeretném megkérdezni, hogy ez a sütemény nem másnap szeletelhető? Karácsonyra keresek olyan receptet, amelyik nagyon binom és egy pár nappal elöre elkészíthető .

Hasonló Receptek

Magazin