Hatlapos sütemény

default user icon
7 2.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg sima liszt
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag szalalkáli
  • fél dl tej
  • 1 evőkanál olvasztott méz
  • A krémhez:
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 dl víz
  • 1 l tej
  • 5 evőkanál rétesliszt
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojást, a mézet, és összegyúrjuk annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen lehessen sodorni. Fél óra pihentetés után 5-6 cipóra osztjuk, jól lisztezett tepsi hátán világosra sütjük. A töltelékhez megpirítjuk a kristálycukrot, és 2 dl vízzel felengedjük. Utána 1 liter tejben elkeverjük a 3 tojást, 5 evőkanál réteslisztet és 1 evőkanál kakaót, ezt a pirított cukorhoz adjuk, sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot. Megtöltjük a krémmel a lapokat.

Megjegyzés

Szoktam karamellkrémmel is készíteni, ekkor a kakaóport kihagyom a krémből, helyette 1 evőkanál rétesliszttel többet teszek.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Réka 3 évvel ezelőtt
Elkeszitettem, a lapok jok lettek, de nekem a krem nem sikerult, nem surusodott be...mas kremrecept utan kellett nezzek, es azokba sehol nem talaltam tojast.
Timi 6 évvel ezelőtt
Nagyon régen köröztem már ezt a sütit (sajna nem tudtam a nevét). Köszönöm a receptet, imádom ezt a sütit!!! :-)
Árvai Katalin 7 évvel ezelőtt
Loglady, köszönöm a tippet, olvastam a receptet és nagyon meg is tetszett, karácsonyra el is fogom készíteni. Visszatérve a tejes krémre, nagyon sok sokáig elálló sütemény létezik, amelyiknek a kémje tejes, ilyen pl.: a mézes krémes, róla biztosra tudom, hogy miél tovább áll annál finomabb lesz, 1 hétig simán eltartható. Még egyszer köszi a finom linzer receptet!, majd írok hogyan sikerült
7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Szerintem ezt nem lehet sokáig tárolni, mert tejes a krémje. Kati, ha ilyet keresel, itt van a Narancsos linzer, én küldtem be, 1-2 héttel előtte simán elkészíthető:-))
Szakács Irén 7 évvel ezelőtt
Ez nagyon finom, én hókocka néven ismerem.
boszika65 7 évvel ezelőtt
Nem kell másnapig várni arra, hogy felszeleteld. Amikor kihűl rögtön fogyasztható.
Árvai Katalin 7 évvel ezelőtt
Boszika! Tetszik a recept! Szeretném megkérdezni, hogy ez a sütemény nem másnap szeletelhető? Karácsonyra keresek olyan receptet, amelyik nagyon binom és egy pár nappal elöre elkészíthető .

Hasonló Receptek