Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hatlapos IV.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 2 dkg szalalkáli
  • A krémhez:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg vaníliás pudingpor
  • 1,2 liter tej
  • kevés rum

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 részre vágjuk, majd 6 cipót formálunk belőle. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, és egymás után nagy gáztepsi hátán megsütjük.

A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel, a cukorral és a kakaóporral sűrűre, csomómentesen felfőzzük. A pudingba belekeverjük a margarint és ízlés szerinti rumot (a rum elhagyható).

A lapokat betöltjük a meleg pudingos krémmel, és a hűtőbe tesszük megdermedni. Tálalás előtt vaníliás porcukorral meghintjük a süteményt.

Ezek is érdekelhetnek