Keress receptre vagy hozzávalóra

Hathagymás krémleves

3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 db újhagyma szárastul
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 levél medvehagyma
  • 4 szál metélőhagyma
  • 2 db krumpli
  • petrezselyem
  • 3 chilipaprika
  • vaj
  • húsleveskocka
  • tej
  • főzőtejszín
  • őrölt fehérbors
  • fehérbor
  • toast kenyér
  • szójaszósz
  • extraszűz olívaolaj
  • reszelt füstölt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplikat héjában megfőzöm. A hagymákat megpucolom, a vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselymet apróra vágom, a póréhagymát és az újhagymát karikára, a metélőhagymát darabolom, a medvehagymát szeletelem. Forrásban lévő vízben megfőzöm. Teszek félre mindegyikből egy keveset, a többit 1 főtt krumplival leturmixolom. A lébe visszateszem a félretett darabokat, valamint a krumplit kockára vágva, fűszerezem. Felforralom, adok hozzá tejet, főzőtejszínt és egy kevés fehérbort.

    Tálaláskor csepegtetek bele szójaszószt, megszórom a feldarabolt pirított toast kenyérrel, locsolok rá olívaolajat, meghintem reszelt füstölt sajttal. Díszítem csíkokra vágott medvehagymával és metélőhagymával.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin