Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 hasznos tipp kezdőknek a karácsonyi sütéshez

default user icon
MME
Karácsonykor még azok is belevágnak a desszertkészítésbe, akik a hétköznapokon egyébként ezt soha nem teszik. Nekik gyűjtöttünk össze néhány egyszerű alapszabályt, melyek segítségével jobban boldogulnak majd a konyhában.

Időbeosztás

Írd össze, mi mindent szeretnél sütni, majd készíts ütemtervet!

Süteménykiszúrók

A fémből készültekkel könnyebb dolgozni, mert élesebbek, mint a műanyagok.

Tésztanyújtás

Az omlós tésztát előzőleg a hűtőben kell pihentetni, a mézes tésztát nem. Nyújtás előtt szórj kevés lisztet a munkalapra!

Csokoládéolvasztás

A csokoládét tördeld fémtálba, állítsd nem túl forró vízfürdőbe, majd folyamatos keverés mellett olvaszd meg!

Aprósüti leválasztása a papírról

Ha odaragadt a tészta, óvatosan fordítsd meg, majd vízbe mártott ecsettel nedvesítsd meg a papírt! Így már könnyen lejön.

Sütési idő

A receptekben feltüntetett időtartamok csak tájékoztatásul szolgálnak. Érdemes a megadottnál előbb ellenőrizni, hogy mennyire sült meg a tészta.

Tárolás

Legjobb a fémből készült, szorosan záródó fémdoboz. Minden réteget takarj le sütőpapírral.

Torta fagyasztása

Tedd pl. papíralátétre, majd lazán csomagold alufóliába! Ha fagyasztható a díszítés, szúrj mellé fogvájót, hogy ne érintkezhessen a fóliával.

Díszítés

Különböző színekben többféle kész cukormázat lehet kapni, főleg a hipermarketekben. A legegyszerűbben tubusos dekortollal lehet mintákat rajzolni.

Fűszerek

Az adventi sütéshez legyen otthon kardamom, fahéj, szegfűszeg, ánizs és vanília: ezektől lesz karácsonyi illatú a sütemény.

Ezek is érdekelhetnek

Friss