Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csuklásra cukrot, ekcémára zabkását - 5 szuper trükk, amiről tudnod kell!

Nem kell rögtön gyógyszerért nyúlni, ha valami bajunk van! Köztudott például, hogy  a fejfájást elmulaszthatja egy erős kávé és jó sok víz. Hasonló, otthon is hatásosan alkalmazható megoldásokat mutatunk be, melyekkel te is könnyedén orvosolhatod problémáidat.
Cukrot csuklás ellen

Te mit teszel, ha csuklani kezdesz? Befogod az orrod? Felemeled a kezed? Megiszol nyolc korty vizet, esetleg citromlevet? Lehet, hogy ezek a népi gyógymódok is segítenek, de Edgar Engelman, a Stanford egyetem professzora szerint a megoldás ennél sokkal egyszerűbb: nyelj le egy kanál cukrot! Szerinte ugyanis, a megemelkedett vércukorszint képes enyhíti a rekeszizom görcsös, önkéntelen összerándulásait, illetve befolyásolja azon idegek működését, melyek a csuklásért felelősek.

 
Zabkását ekcémára

Szakértők szerint a zab olyan gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, mely hatásosan alkalmazható különféle bőrbetegségek, így például az ekcéma ellen. A benne lévő antihisztamin a kényes területre kenve hamar kifejti hatását, de  a fürdővizedhez is öntheted. Ilyenkor áztasd magad  a kádban 15 percig. A zab egyébként a bélrendszer egészséges működését is segíti, és így az allergiás bőrbetegségek kiváltó okát, vagyis az immunrendszer helytelen működését is orvosolhatja.

Sós vizes gargalizálás torokfájás ellen

Megfáztál és kapar a torkod? Népi gyógymódok és még talán az anyukád szerint is, ilyenkor a leghatásosabb gyógymód a sós vizes gargalizálás. A módszer hatékonyságát mára orvosok is bizonyították. Állításuk szerint a só segít elvonni a gyulladt váladékot a szövetekből, és ez által ideiglenesen csökken a duzzanat és a fájdalom. Az ajánlott mennyiség: 8 deci meleg víz és egy evőkanál só. Ha azonban panaszaid három nap múlva sem nem enyhülnek, mindenképp fordulj orvoshoz, mert a sós víz nem elég a betegség kiváltó okának kezelésében.

Joghurtot a rossz lehelet ellen

A rossz leheleten segíthet a joghurt! A bennük lévő probiotikumok semlegesítik a gyomor és a száj közötti savas kémhatást, így megszüntetik a kellemetlen szagot. Gasztroenterológus szakemberek szerint minderre bármilyen élőflórát tartalmazó tejtermék képes, azonban sajnos nem semlegesíti a nyelven vagy az ínyen lévő baktériumok okozta szájszagot, ezen csak egy alapos fogmosás segíthet.

Olajbogyó tengeribetegség ellen

A tengeribetegség leggyakoribb tünete a fokozott nyáltermelés, a szervezet ugyanis így védi a fogakat a hányásban lévő savakkal szemben. A kutatók ezért felvetették, mi lenne, ha ezt fokozott nyáltermelést szüntetnék meg először. Az olajbogyó például tökéletes erre, ugyanis a benne lévő tanninok savai kiszáradást okoznak, és ez segít enyhíteni az émelygést. Ennek hatására pedig a szervezet a továbbiakban nem fog a szokásos módon - vagyis hányással  - reagálni. Érdemes kipróbálni, ugyanakkor a módszer csak a hányinger kezdeti szakaszában, a nyáltermelés megváltozásakor hatásos. 

A 10 legjobb stresszűző étel >>>
10 házi gyógymód megfázásra >>>
10 intő jel, hogy könnyedén megbetegedhetsz >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss