Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hasselback-burgonya aszalt paradicsomos öntettel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya (sütni való)
  • 10-12 db friss babérlevél
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek tengeri só (nagy szemű)
  • Az öntethez:
  • 5 dkg aszalt paradicsom (lecsepegtetve mérve)
  • 2 ek olívaolaj
  • 15 dkg görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csipet só

Elkészítés

    1. A burgonyákat alaposan megmossuk, majd egy deszkán megtámasztva őket, éles késsel beirdaljuk a szemeket a háromnegyedükig, 2-3 mm-eként. Ügyeljünk rá, hogy ne vágjuk át a burgonyát. A leöblített babérleveleket a burgonyákba vágott résekbe tűzzük. Mindet egy sütőtálcára helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk a nagy szemű tengeri sóval.
    2. 185 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, míg a burgonya kívül ropogós, belül teljesen puha lesz.
    3. Az öntethez minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, majd pürésítjük az egészet. A megsült burgonyát a joghurtos mártogatóssal kínáljuk. Remek előétel lehet, vagy köret nyári sültekhez, salátákhoz.

    HÉJÁBAN SÜLT IRDALT ÉDESBURGONYA (HASSELBACK BURGONYA)>>> 

    ZÖLDFŰSZERES-ASZALT PARADICSOMOS MÁRTOGATÓS>>> 

    ASZALT PARADICSOMOS TÉSZTA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin