Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hasselback-burgonya aszalt paradicsomos öntettel

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, majd egy deszkán megtámasztva őket, éles késsel beirdaljuk a szemeket a háromnegyedükig, 2-3 mm-eként. Ügyeljünk rá, hogy ne vágjuk át a burgonyát. A leöblített babérleveleket a burgonyákba vágott résekbe tűzzük. Mindet egy sütőtálcára helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk a nagy szemű tengeri sóval.
  2. 185 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, míg a burgonya kívül ropogós, belül teljesen puha lesz.
  3. Az öntethez minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, majd pürésítjük az egészet. A megsült burgonyát a joghurtos mártogatóssal kínáljuk. Remek előétel lehet, vagy köret nyári sültekhez, salátákhoz.

HÉJÁBAN SÜLT IRDALT ÉDESBURGONYA (HASSELBACK BURGONYA)>>> 

ZÖLDFŰSZERES-ASZALT PARADICSOMOS MÁRTOGATÓS>>> 

ASZALT PARADICSOMOS TÉSZTA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss