Hartyáni krémes

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • Valamint:
  • babapiskóta
  • 1/2 dl rum vagy kávé
  • tejszínhab

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, a tojást és a tejet jól összegyúrjuk. Sütőlemezen 2 egyforma lapot sütünk.

    A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot, és ha langyosra hűlt, belekeverjük az előzőleg habosra kevert cukros margarint (20 dkg margarin + 20 dkg porcukor).

    Az egyik kakaós lapra rákenjük a főzött krém felét, és egymás mellé rárakjuk a babapiskótákat. Meglocsoljuk a rummal vagy kávéval, majd a krém másik felével bevonjuk a piskótát, és ráhelyezzük a másik kakaós lapot. Hűvös helyen néhány órán át állni hagyjuk, és tálaláskor tejszíhabbal bevonjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fejes Miklósné 6 évvel ezelőtt
ez egy nagyon finom süti, már régóta ismerem,többször sütöttem már.Nekem kicsit kevés a recept szerinti krém, én másfél adagot szoktam csinálni belőle, és a tetejére nagyon rumos (aromás) csokimázt teszek.

Hasonló Receptek