Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hartyáni krémes egyszerűen

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg hideg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 db tojás
  • kb. 1 dl tej
  • A krémhez
  • 0,5 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20-25 db babapiskóta
  • 1/2 dl rum
  • Tetejére (opcionális):
  • porcukor
  • tejszín
  • gyümölcs
  • tejcsokoládé (60 %-os felolvasztva)

Elkészítés

    1. A lisztet és a margarint összemorzsoljuk. Hozzáadjuk az átszitált porcukrot, sütőport, kakaóport, tojást és annyi tejet, amellyel egynemű omlós tésztát tudunk gyúrni. Lefóliázzuk, hűtőben kb. 1 órát pihentetjük.
    2. A pihentetés után a tésztát kettéosztjuk és sütőpapírok között külön-külön tepsi nagyságura nyújtjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a lapokat kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
    3. A krémhez kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a többi tejet, és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. A puha vajat habosra keverjük, apránként dolgozzuk bele a langyosra hűlt lisztpépet. Ügyeljünk arra , hogy a krém ne legyen folyós.
    4. Összeállítjuk a sütit. Az egyik kakaós lapra rákenjük a krém felét, majd egymás mellé rakjuk a babapiskótákat. Rummal meglocsoljuk a piskótát, befedjük a krém másik felével, ráhelyezzük a kakaós lapot, amit kissé rányomunk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok bepuhuljanak. Tetszés szerint szeleteljük és díszítjük.

    A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>>

    10 BÉKEBELI CUKRÁSZSÜTEMÉNY, AMIT A MAI NAPIG IMÁDUNK! >>> 

Megjegyzés

Rum helyett likőrrel vagy sűrű gyümölcs szörppel is locsolhatjuk, mennyisége lehet több is.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin