Elkészítés: A lisztet tálba szitálom, hozzáreszelem a kemény vajat, sózom, borsozom, majd gyors mozdulatokkal tésztává formálom, közben a liszt és a vaj minőségétől függően 1 vagy 2 evőkanálnyi hideg vizet adagolok hozzá, hogy jól formálható, de elég kemény tésztát kapjak. Folpackba csomagolva kb. 20 percre pihenni küldöm a hűtőbe.
Közben nagyon apróra csíkozom a megtisztított zsenge sárgarépát, a brokkolit rózsáira szedem, a gombát alapos sikálást követően vastagabb szeletekre vágom. A brokkolit kevés sós vízben kb. 5 perc alatt félpuhára főzöm, szűrőlapáttal tányérra szedem. A vizet újraforralom, 2-3 percre beledobom a sárgarépát, amit egy másik tányérra szedek. A gombát felforrósított serpenyőben az olívaolajon néhány perc alatt megpárolom, hűlni hagyom.A tejfölt a tojással és a fűszerekkel alaposan kikeverem, hozzáadom a sajt nagy részét, egy keveset félreteszek a lepény szórásához.
A hideg tésztát lisztezett felületen kb. 2-3 mm vékonyra nyújtom, sütőpapírral borított lepényformába igazítom úgy, hogy a széleire is bőven jusson. A túllógó részeket levágom úgy, hogy a sodrófát végighúzom a lepényforma szélein. A tésztát a formában villával megszurkálom, majd egy másik sütőpapírral lefedem, sütőbabot szórok rá. Ez persze lehet akármilyen száraz hüvelyes, rizs. Csak annyi a szerepe, hogy az elősütés folyamán lapos maradjon a tészta. Az így előkészített tésztát 180 °C-ra előmelegített sütőbe teszem 8-10 percre. Ezalatt épp csak sülni kezd, de a tészta felszíne már nem lesz nyers, így a mártás és a zöldségek nem fogják ellágyítani.
Az elősütött tésztáról eltávolítom a sütőpapírt és a babot, majd 3 körbe rendezem a zöldségeket: kívülről a közepe felé haladva előbb a sárgarépacsíkokból formálok széles peremű kört, aztán a gombaszeletekből egy kisebbet, majd a közepére halmozom a brokkolit. Egyenletesen beborítom a mártással, majd a maradék reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöm. Langyosan és hidegen egyaránt remekül szeletelhető, ha marad belőle, másnap is nagyon finom.